-10% kedvezmény! Kuponkód: SLX10 -10% kedvezmény! Kuponkód: SLX10
LÉPJEN A KAPCSOLATBA info@silux.hu
Minden termék

Üres a garázs. Ne aggódjon, nem voltak tolvajok a munkahelyén :)

Parkoló

Felhasználói fiók

Regisztráljon most!

A regisztrált felhasználók jobban érzik magukat nálunk. Tekintse vissza bármikor korábbi vásárlásait, helyezze járművét a garázsban, értékelje és kommentálja a termékeket, és élvezze a különleges ajánlatokat. Természetesen kívánságlistát is készíthet, és megvárhatja, amíg értesítjük, hogy a kedvenc termékének ára csökkent.

Regisztráljon!

Töltse meg a kosarat termékekkel...

Készlet az autó belső alkatrészek szétszereléséhez

07.09.2022

Az autók belső és külső berendezéseit úgy kell felszerelni, hogy a rögzítőelemek szinte láthatatlanok legyenek, ugyanakkor hozzáférhetetlenek legyenek, ha a szétszereléshez vagy összeszereléshez szokásos szerszámokat használnak. Emiatt a belső alkatrészek szétszedése az autóban meglehetősen megterhelő feladat, hiszen arra is figyelnünk kell, hogy ezek az alkatrészek ne sérüljenek meg.

Készlet az autó belső alkatrészek szétszereléséhez

A berendezés külső alkatrészeinek szétszedésekor leggyakrabban panelajtókárpitokról van szó, ezekhez a rögzítőkhöz a jármű belsejében kell hozzáférnünk.

Az autó belső alkatrészeinek ismerete és feltárása

Érdemes már jó előre ismerni és utánajárni az autóban lévő belső és külső alkatrészeknek, illetve azok rögzítőelemeinek, mivel a legtöbb gyártó nem ad útmutatást ezeknek az alkatrészeknek az összeszerelésére, illetve arra, hogy mit kell figyelembe venni a ki-, illetve rögzítésükkor. További tisztázás érdekében a legjobb, ha felveszi a kapcsolatot egy hivatalos gyártóval, szerelővel, vagy nézi meg a speciális szétszerelési eljárásokat tapasztalt szerelők által kezelt online videocsatornákon.

Még ha rendelkezünk is a szükséges ismeretekkel az autó belső alkatrészeinek szétszereléséhez, ehhez szükségünk van egy speciális szerszámra, amelyet az ilyen típusú javításokhoz szánnak és gyártanak. Itt a Silux Parts autók belső alkatrészeinek zétszereléséhez szükséges szerszám- és műanyagkészlettel érjük el a legjobb eredményt, felesleges sérülések nélkül.

Egy készlet használata belső alkatrészek szétszereléséhez autóban

A készletben tizenkét különböző szerszám található, amelyek rendeltetésükben és az autó belső alkatrészeinek szétszerelési módjában különböznek egymástól. A szerszámok segítségével eltávolítható lökhárítókárpitok, visszapillantó tükrök, ajtókilincsek, panelajtókárpitok, ablakok, gumitömítések, autómaszkok, lámpatestek, műszerfal-részletek és autórádiók.

Az ajtó belső oldalán lévő oldallécek leszerelése

Az ajtó belső oldalán lévő oldalsó léceknél is van mindkét végén két csavar, amelyek csavarhúzóval eltávolíthatók. Eltávolítás után a többi rögzítőelem szétszerelhető a készletben található szerszámok segítségével úgy, hogy a teljes alkatrészt balra vagy jobbra csúsztatja, amíg a csat furatai egy vonalba nem kerülnek az alkatrészeket összetartó szegecsekkel. Ennek során a rögzítőelemek az alkatrészhez vagy a karosszériához rögzítve maradhatnak.

Belső panelajtó burkolatok bontása

Az egyedi panelajtókárpitot két csavar és egyéb rögzítőelemek tartják össze. A csavarok az ajtókilincs közelében találhatók. Ha az ajtónak nincs ablakkapcsolója, hanem csak kézi ablakemelő karja van, akkor a teljes kart le kell szerelnünk, amit a C-kapocs a helyén tart. A csavarok eltávolítása után a készletben található V alakú műanyag rúd segítségével érje el az összenyomott bilincs és az ajtótest közötti területet. A szétszerelés akkor fejeződik be, ha a csipeszt ezzel a szerszámmal kihúzzuk a két említett terület közötti lyukból.

Az autórádió szétszerelése

A készletben található szerszámmal először eltávolítjuk a kezelőpanelt vagy a műszerfalon lévő belső elektronikai berendezést védő külső alkatrészt. Ezután a Silux Parts autó belső alkatrészeinek szétszedéséhez szükséges szerszámok és műanyagok készletében megkeressük a legmegfelelőbb műanyag rudat, és célszerű többször is kipróbálni, hogy melyik rúd működik a legjobban és biztonságosan eltávolítjuk az alkatrészeket a sajátosságoktól függően, a berendezésről.
Ezután a készletből a megfelelő szerszámmal eltávolítjuk az autórádióról a díszlapot, hogy láthassuk, hol helyezkednek el a rögzítők. Ezután a rögzítőelemeket is eltávolítjuk, és nem utolsósorban az összes elektromos csatlakozást és az antennát is leválasztjuk, hogy az autórádiót egyben ki lehessen húzni a panelből.

Demontazni set

Ügyfeleink Európa-szerte szeretnek minket