-10% kedvezmény! Kuponkód: SLX10 -10% kedvezmény! Kuponkód: SLX10
LÉPJEN A KAPCSOLATBA info@silux.hu
Minden termék

Üres a garázs. Ne aggódjon, nem voltak tolvajok a munkahelyén :)

Parkoló

Felhasználói fiók

Regisztráljon most!

A regisztrált felhasználók jobban érzik magukat nálunk. Tekintse vissza bármikor korábbi vásárlásait, helyezze járművét a garázsban, értékelje és kommentálja a termékeket, és élvezze a különleges ajánlatokat. Természetesen kívánságlistát is készíthet, és megvárhatja, amíg értesítjük, hogy a kedvenc termékének ára csökkent.

Regisztráljon!

Töltse meg a kosarat termékekkel...

A világ legszélesebb útjainak bemutatása

31.08.2022

Az elmúlt néhány évtizedben az utakon és az autópályákon közlekedő járművek száma folyamatosan nőtt. Ez azonban felvetette, hogy sürgősen nagyobb erőfeszítésekre van szükség a közúti biztonság elősegítése érdekében, valamint olyan utak fejlesztésére és építésére, amelyek szélességükkel és sávszámukkal nagyobb és biztonságosabb járműáramlást tesznek lehetővé a közúti forgalomban.

A világ legszélesebb útjainak bemutatása

A nyolc-tíz sávos autópályák ma már nem ritkák, egyes autópályák pedig 20 vagy több sávosak. A következőkben a világ legszélesebb útjait, a modern világ mérnöki remekeit mutatjuk be.

1.   Katy Freeway az USA-ban 26 sávval

Az Egyesült Államokbeli Texas Interstate 10 része, a Katy Freeway a világ legszélesebb útja az út egyes szakaszain. A texasi Katy Freeway az 1960-as években épült, 2008-ban a megnövekedett közúti forgalom miatt egyes részeken ki kellett szélesíteni. A világ legszélesebb útja 26 sávos, ebből 12 fő sáv, 8 bekötősáv és 6 központi autópálya sáv. Ezen a 26 sávon több mint 219 000 jármű közlekedik egy nap alatt.

avtocesta
2.    Ontario Highway 401 Kanadában 22 sávval

A kanadai Ontario 401-es autópálya legszélesebb részén, amelyet Royal 401-es autópályának vagy Macdonald-Cartier autópályának is neveznek, 22 sávot építettek ki, ebből 18 fővonalat és négy további zárási és kizárási sávot. A 22 sávos Ontario Highway 401 a világ második legszélesebb autópályája.
A 401-es Ontario Highway a délnyugati és második legnagyobb Ontario tartományban található Windsortól Kanada legnagyobb, Quebec nevű tartományáig húzódik, amely az ország kelet-középső részén található. Az Ontario 401-es autópálya sajátossága, hogy ennek az útnak a Kanada legnagyobb városán, Torontón áthaladó része a legforgalmasabb út Észak-Amerika egész területén.

3.    Monumentális tengely Brazíliában 12 sávval

A Monumental tengely egy városi út Brazília fővárosában, Brasilia néven. Az út 1960 óta kanyarodik a város központi sugárútján, és 12 sávjával a világ harmadik legszélesebb útja. A 12 sáv az út mindkét oldalán hat sávból áll, ahol két különböző irányba haladnak a járművek. A monumentális tengely bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mivel itt található a világ legszélesebb központi csomópontja, amely két különböző autópályát választ el egymástól.
Egyébként Brazíliában a monumentális tengely 2,4 kilométer hosszú és 250 méter széles, 12 sávval. Az út a Brazíliai Nemzeti Kongresszus épülete mellett indul, így első részén más miniszteri és kormányzati épületek, valamint állami műemlékek veszik körül.

4.    Utca 9 de Julio Avenue Argentínában, 16 sávos

Az utca 9 de Julio Avenue Argentína fővárosában, Buenos Airesben található. Nevét Argentína függetlenségének napjáról kapta, amelyet 1816 óta minden év július 9-én ünnepelnek. A belvárosi sugárút körülbelül egy kilométerrel nyugatra kanyarog a Rio de la Plata partjaitól, az északi Retiro negyedtől a déli Constitución állomásig. A sugárút mindkét irányban nyolc sávos, összesen 16 sávos. A 9 de Julio Avenue 16 sávjával a világ legszélesebb utcája, de ez nem egy út.

Az út egy nyitott út, az autópálya pedig olyan fő közút, amely két vagy több várost köt össze. Másrészt az utca a városi területeken egyfajta átjárót jelent, amelyet mindkét oldalról járdák, épületek, építmények és macskakövek vesznek körül. Ahhoz, hogy egy utat valóban utcának lehessen nevezni, közlekedési lámpáknak és gyalogátkelőhelyeknek is kell lenniük.

Ügyfeleink Európa-szerte szeretnek minket